Descriere
VITAMIN C5 ALKALINE
VITAMIN C5 ALKALINE este un produs cu certe proprietati antioxidante, antiinflamatorii, proapoptotice, antiprecanceroase, antimicrobiene, antivirale, de protectie a ADN-ului fata de actiunile xenobioticelor si de stimulare a proceselor de regenerare celulara.
Ingredientele produsului VITAMIN C5 ALKALINE se completeaza si se sustin in actiunile fitoterapeutice, acesta putand fi utilizat de catre persoanele interesate de imbunatatirea activitatii sistemului imunitar si de prevenirea afectiunilor virale si/sau bacteriene, de reducerea efectelor nedorite ale stresului fizic, chimic, emotional care, de cele mai multe ori, este factor determinant al aparitiei tulburarilor organice, al afectiunilor inflamatorii, degenerative (diabet, cancer, artrita, psoriazis, Parkinson, Altzheimer etc.), in imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular, in reducerea efectelor neplacute ale chimio si radioterapiei. Produsul poate fi recomandat a fi utilizat intr-o gama larga de deficiente organice si functionale, contribuind cu succes la imbunatatirea tonusului general al organismului si la prevenirea aparitiei imbatranirii biologice.
INGREDIENTE: |
CANTITATE |
L-ascorbat de sodiu#, pulbere |
352 mg |
Soc, flori (Sambucus nigra), pulbere |
62 mg |
Turmeric, radacina (Curcuma longa), pulbere |
62 mg |
Astragalus, radacina (Astragalus membranaceus), pulbere |
62 mg |
Ceai verde, frunze (Camellia sinensis), extract apos 4:1 cu 40% polifenoli, pulbere |
62 mg |
#Doza zilnica maxima de 4 capsule furnizeaza 1.244,65 mg vit. C / 1555,8% VNR* (*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta conform Regulament 1169/2011).
Efecte (contribuie la):
- combaterea radicalilori liberi, datorita continutului ridicat de polifenoli si vitamina C;
- reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul articulatiior (artrita, artrita reumatoida) si din intregul organism (procese inflamatorii de diverse etiologii);
- prevenirea aparitiei tumorilor si a formatiunilor canceroase;
- functionarea normala a sistemului imunitar;
- apoptoza si inhibarea dezvoltarii celulelor tumorale, reducerea cancerului;
- reducerea efectelor secundare in cazul chimioterapiei, radioterapiei;
- reglarea metabolismului celular;
- imbunatatirea procesului de diviziune si de diferentiere celulara;
- stimularea metabolismului energetic la nivel celular;
- stimularea proceselor naturale de regenerare celulara;
- protejarea ADN-ului fata de agresiunea factorilor perturbatori;
- mentinerea si imbunatatirea functionarii tesuturilor si organelor;
- protejarea si imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular;
- imbunatatirea circulatiei sangvine si buna functionare a sistemului sangvin periferic;
- mentinerea in bune conditii a peretilor vaselor de sange, mentinerea elasticitatii venelor si arterelor, reducerea placilor de aterom;
- imbunatatirea functionarii rinichilor;
- detoxifierea organismului;
- favorizarea absorbtiei substantelor nutritive;
- procesele de reglare a metabolismului glucidic si lipidic;
- scaderea nivelului de colesterol LDL din sange;
- imbunatatirea functionarii sistemului digestiv, a ficatului si vezicii biliare;
- sustinerea functiilor hepatice;
- mentinerea greutatii corporale;
- mentinerea sanatatii sistemului osteoarticular si a sistemului osteomuscular;
- imbunatatirea mobilitatii articulatiilor;
- functionarea in parametri normali a sistemului nervos central si periferic;
- prevenirea aparitiei afectiunilor degenerative (Parkinson, Alzheimer, scleroza multipla, sindrom metabolic – diabet etc.);
- cresterea capacitatii de adaptare a organismului la factorii de stres fizici, psihici;
- combaterea oboselii cronice (fizica si mentala, psihica – epuizare nervoasa);
- imbunatatirea tonusului general al organismului;
- stimularea proceselor de regenerare a tesuturilor;
- prevenirea aparitiei proceselor de imbatranire biologica;
- imbunatatirea starii generale de sanatate.
Precautii si contraindicatii:
Femeilor insarcinate si celor care alapteaza li se recomanda consultarea medicului inainte de utilizarea produsului.
A se consuma cu precautie de catre persoanele hipertensive, cu boli autoimune, cu calculi biliari sau obstructie biliara.
- Vitamina C (L-ascorbat de sodiu)
Este bine cunoscut ca vitamina C (acidul L-ascorbic) este un foarte bun antioxidant, recomandat in ultimele decenii in profilaxia si tratamentul diferitelor afectiuni, datorita contributiei lui la intarirea si imbunatatirea functionarii sistemului imunitar. In ultimii ani, au fost realizate studii ce semnaleaza actiuni ale acidului L-ascorbic ca potentator al depunerii de colagen si inhibitor al elastogenezei. Aceasta determina cresterea tesutului de colagen, in detrimentul celui de elasten. Astfel, prin administrare repetata, in cantitate mare, a vitaminei C (acidul L-ascorbic) pentru imbunatatirea si cresterea imunitatii fata de actiunea diferitilor agenti patogeni, organismul este supus si unui proces de fibrozare si scadere a elasticitatii, lucru ce nu este deloc de neglijat. In astfel de situatii, se poate constata pierderea elasticitatii peretilor vasculari, a epidermei, a diferitelor tesuturi organice, chiar si a celui pulmonar.
Cercetarorii au constatat ca derivatul acidului L-ascorbic (+), L-ascorbatul de sodiu, aplicat in concentratii de 50-200 μM, stimuleaza producerea atat a fibrelor de colagen, cat si a fibrelor elastice in toate culturile fibroblastelor dermice testate, chiar si pe esantioanele ce prezentau semne specifice de imbatranire sau keloizi. De asemenea, s-a constatat ca L-ascorbatul de sodiu, impreuna cu un inhibitor de prolina hidroxilaza, participa la remodelarea dermica benefica in explantarile cicatricilor dermice, ceea ce duce la inhibarea depunerii de colagen si la inducerea unei noi elogeneze [Hinek A. si colab., 2014].
L-ascorbatul de sodiu prezinta doua actiuni importante pemtru mentinerea unei cat mai bune stari de sanatate a intregului organism:
- reducerea stresului oxidativ intracelular cu efecte importante in imbunatatirea functionarii sistemului imunitar;
- stimuleaza colageneza, dar si elastogeneza [Hinek A. si colab., 2014; Pielesz A. si colab., 2019].
Astfel, Hinek A. si colab., in 2014, in studiul ,,Sodium L-ascorbate enhances elastic fibers deposition by fibroblasts from normal and pathologic human skin”, recomanda utilizarea L-ascobatului de sodiu ca stimulent puternic al productiei de colagen si elastina necesar in tratamentul pielii incretite si imbatranite, incurajeaza includerea lui in combinatii terapeutice impreuna cu inhibitori de colagenogeneza pentru a preveni formarea de cicatrici si keloide dermice.
In studiul realizat de Tirmenstein M. si colab. in 2018, ,,Evaluation of Uracil, Sodium Ascorbate, and Rosiglitazone as Promoters of Urinary Bladder Transitional Cell Carcinomas in Male Sprague-Dawley Rats”, este prezentat faptul ca ascorbatul de sodiu a scazut incidenta hiperplaziei uroteliale (scaderea functionarii normale a tesuturilor de la nivelul aparatului renal) cu 63% si nu a crescut incidenta papiloamelor (tumori benigne) uroteliale sau carcinoamelor celulare de tranzitie.
- Soc (Sambucus nigra)
Florile de Soc (Sambucus nigra) sunt recunoscute pentru parfumul lor specific foarte placut. In mod traditional, in scop terapeutic sunt utilizate scoarta, frunzele, florile si fructele de soc in majoritatea tarilor europene, pe teritoriile Asiei centrale, sudice si nord-vestice. Studiile stiintifice au evidentiat ca florile si fructele de Soc (Sambucus nigra) contin importante cantitati de compusi fitochimici bioactivi – polifenoli (rutin, acid di-p-coumaroilquic, acid clorogenic, acid cafeic), cianidine (3-sambubisoid-5-glucozida, 3,5-glucozid cianidina), antocianidine (pelargonidin-3-soforozida, delfinidin-3-glucozida), flavonoide (quercitina, hidrat de catehina), vitamine (A, C), minerale ce determina bioactivitati importante.
Efecte (contribuie la):
- cresterea activitatii antioxidante;
- imbunatatirea sistemului imunitar prin stimularea actiunii celulelor T;
- cresterea activitatii antimicrobiene si antivirale cu spectru larg (gripa, hepatita de tip C, virusul imunodeficientei dobandite (HIV), herpex simplex (HSV), coxachievirus, Vibrio cholerae;
- cresterea activitatii antibacteriene, la reducerea infectarii cu Helicobacter pilori, ce este raspunzator de aparitia gastritei, a ulcerului gastric, la prevenirea si reducerea carcinogenezei gastrice;
- cresterea activitatii antiinflamatorii (artrita, artrita reumatoida);
- cresterea actiunii anticancerigene (gastric, ovarian, prostatic);
- cresterea actiunii hepatoprotectoare;
- buna functionare a rinichilor;
- buna functionare a aparatului respirator, expectorant, secretolitic (reduce simptomele sinuzitei);
- cresterea actiunii laxative, depurative,